top of page
Zoeken
  • puurvananne

Rommel in je hoofd...

De sfeer in je huis kan zo bepalend zijn voor je gemoedstoestand.

Is je huis rommelig/vol, dan kan dat ervoor zorgen dat het in je hoofd ook druk en vol is.

Je kunt je thuis niet ontspannen, want als je om je heen kijkt zie je wat je allemaal zou “moeten”.

Dat geeft weer een bepaalde druk, waardoor je tot niks komt.

Gevolg: de vicieuze cirkel.


Herkenbaar?


Voor mij wel! Wanneer ik merk dat ik me niet goed kan ontspannen, probeer ik na te gaan en te voelen waar dat door komt. Kan natuurlijk tal van oorzaken hebben.

Maar om weer wat meer rust te krijgen in mijn hoofd, helpt het om mijn omgeving te gaan "organiseren". Opruimen, schoonmaken en het een en ander veranderen. Vaak tot ergernis van mijn kinderen wanneer hun kamers aan de beurt zijn! 😊


Het helpt om alle spullen zoveel mogelijk een vaste plaats te geven en het daar ook iedere keer weer op te bergen.

Regelmatig kijk ik ook naar wat ik heb en of ik dat echt nog wel nodig heb.

Omdat ik heel graag naar rommelmarkten en kringloopwinkels ga, heb ik best een en ander aan ‘snuisterijen’ staan. Vooral retro vaasjes, kannetjes, dierenbeeldjes, fotolijstjes en oude kastjes zijn mijn zwak.


Maar door regelmatig de boel een beetje om te gooien (mijn man wordt altijd heel blij als hij thuis komt en ziet dat ik de eettafel heb omgedraaid en hij dus ook de lamp moet verhangen…) en de leuke hebbedingetjes een opnieuw te stylen, heb ik toch weer even een ‘nieuw’ huis.


En als ik dan ook nog goed opruim, een berg naar de ruilwinkel (geweldig initiatief) heb gebracht, de stofzuiger er door heb geslingerd… dan kan ik heel tevreden vanaf de bank om me heen kijken.

Dan merk ik dat wat ik zie me rust geeft en is het in mijn hoofd ook weer een stukje helderder.

(En dan heb ik het nog niet over de voldoening die het geeft om toch zeker een uur lang een schoon huis te hebben!)


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page